RING OP KLIK HER

Hold over lænden/Lumbago/Hekseskud

Hvad er lave rygsmerter?

Lave rygsmerter er smerter i nedre del af ryggen (lænderyggen), hvor der ikke findes nogen sikker forklaring på smerterne i form af sygdomme eller skader i ryggen. Tilstanden kaldes også lumbago.

Det er normalt at inddele tilstanden i en akut form som oftest varer kortere end 6 uger, og en kronisk form hvor varigheden er mere end 12 uger.

Hvor hyppig er lave rygsmerter?

Denne type rygsmerter er meget almindelige. Man regner med, at 60-70% % af befolkningen vil få rygsmerter en eller flere gange i løbet af livet. Rygsmerter er årsag til ca. 15 % af alle langtidssygemeldinger og ca. 10 % af alle førtidspensioner.

Hvorfor får man lave rygsmerter?

Tilstanden er defineret ved, at lægen ikke kan påvise nogen sikker forklaring på smerterne. De vigtigste årsager er overstrækning eller overbelastning af muskelgrupper eller ledbånd i lænderyggen. Men tilstanden kan også skyldes discus mellem lændehvirvlerne eller i ledforbindelserne mellem hvirvlerne, de såkaldte sideled eller facetled.

I de fleste tilfælde får man smerter og stivhed akut i forbindelse med løft eller kropsvridninger. Hos mange af dem som får langvarige gener, har der på forhånd været skader eller belastninger som har svækket strukturerne i ryggen. Det kan være muskelbelastninger på grund af langvarigt ensidigt arbejde, eller der kan være forkalkninger i skelet eller ledbånd, som øger risikoen for rygsmerter. Skævheder i ryggen vil også øge risikoen for fejlbelastninger og smerter.

 

jeg har smerter i:


Bestil Tid

For tidsbestilling kontakt os venligst på: +45 36440133

Åbningstider:

Man-Fre: kl. 07.00-17.00
Facebook

Bestil Tid

For tidsbestilling kontakt os venligst på: +45 36440133

Åbningstider:

Man-Fredag: kl. 07.00-17.00
   

Kiropraktorvagten:

Ved akut behov for kiropraktorhjælp i weekenden og helligdage henvises til kiropraktor vagten på telefon 33 33 00 50 mellem kl. 08.00 og 16.00.

Om Kiropraktorerne

Toftegårds Alle 7, 1.th, 2500 Valby
Telefon: 36440133
Fax: 36440121
E-mail: info@kir.dk

Klinikken er beliggende tæt ved Valby Station, så der er nem adgang via s-tog eller bus. Hvis du ankommer med bil, kan der parkeres foran klinikken eller i gården bag klinikken med indgang fra Valby Langgade. Der er elevator i ejendommen og handicap venlige forhold.

Hjertestarter